foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
BXS Entertainment on stage vzw

a1.jpeg 

JASNA ROKEGEM, de eerste Belgische spreker op conferentie NASA

 

 DSC_9256.jpeg

Het allereerste ex-BXS lid dat we opnemen in onze “hall of fame” is niemand minder dan Jasna Rokegem, alias “Jasna Rok”.

In haar jonge tienerjaren trad Jasna toe tot BXS en doorliep zij er alle jeugdafdelingen “dans” tot en met S.P.A.M.

Na haar middelbaar onderwijs (Latijn-wetenschappen) in het K.A. te Geraardsbergen, koos Jasna resoluut voor hogere studies in de modewereld.  Daar deze studies (in eerste instantie te Antwerpen) niet meer te combineren waren met BXS, verliet Jasna de vereniging.

Dit neemt echter niet weg dat Jasna en BXS elkaars exploten steeds zijn blijven volgen.

Graag laten wij u hieronder kennis maken met Jasna.

Na haar studies te Antwerpen trok Jasna naar Rotterdam waar ze zich inschreef aan de Willem de Koning Academie, een gerenommeerde faculteit in de modewereld.

Het is tijdens deze studies dat Jasna besliste haar eigen weg te gaan, een kruisbestuiving tussen fashion, wetenschap en technologie.

Al snel ontbolsterde zij zich tot een jonge pionier op dit terrein. Een sterke visie op de kleding van de toekomst en deze met geavanceerde technologieën integreren in ons dagelijks leven.

Nu al ontwerpt zij interactieve kleding die onze emoties zichtbaar kunnen maken.

En dat Jasna de juiste weg ingeslagen is, blijkt uit de gigantische respons. Niet enkel binnen onze landsgrenzen werd zij ontdekt (interviews in alle grote Belgische kranten, een uitgebreid gesprek in het één programma “Van Gils en gasten”, tot zelfs een interview in het één journaal).

Maar ook het buitenland lonkt.  Zo sloot de jonge ontwerpster van amper 26 reeds een partnership af met het Finse Nokia Bell Labs. Maar als klap op de vuurpijl mocht zij als eerste Belgische spreker ooit en als allerjongste ooit, speechen op de prestigieuze innovatieconferentie van ruimtevaartorganisatie NASA te Houston.

Het is duidelijk, Nokia en NASA zijn reeds overtuigd van het cross-over potentieel, maar Jasna mikt ook op andere reuzen zoals Google, Uber en Tesla.

Maar alles stapje voor stapje. Zo stond Jasna in maart 2019  op het grootste innovatiefestival ter wereld, namelijk het SXSW festival te Austin in Texas. Volgens haar misschien wel de grootste uitdaging in haar nog prille carrière.

Het volledige palmares opsommen van Jasna’s prestaties en gewonnen prijzen zou ons te ver leiden, maar toch geven we nog graag mee dat zij in maart 2019 verkozen werd tot “Young Transatlantic innovation leader”.  Hierdoor gaan opnieuw héél wat deuren open en mag zij haar rol vervullen op diverse grote events verspreid over de hele wereld.

Wil u meer weten over Jasna, surf dan even naar haar website www.jasnarok.com.

     a2.jpeg      a3.jpeg       

FOTO Jasna.jpeg

              

Copyright © 2024 BXS Entertainment on stage vzw  Rights Reserved.